"התחום שלנו הופך אנשים למאושרים יותר, ורופאים לעשירים יותר, אמר לאחרונה ד"ר שמעון אקהויז, מחלוצי תעשיית האסתטיקה הרפואית

טכנולוגיות פורצות דרך הפכו את ישראל למובילה בשוק הסרת השיער והטיפולים בעור בתחילת המילניום, אבל בעשור האחרון רוב החברות הגדולות נמכרו והתעשייה המקומית כמעט לא נכנסה לתחום ההזרקות הצומח • עכשיו חברות הדור הבא מחפשות את הדרך לכבוש שוב את השוק העולמי • לבכירי התעשייה יש כמה רעיונות איך לעשות את זה

"התחום שלנו הופך אנשים למאושרים יותר, ורופאים לעשירים יותר", אמר לאחרונה ד"ר שמעון אקהויז, מחלוצי תעשיית האסתטיקה הרפואית המקומית. אקהוייז ייסד את ESC, שהפכה לימים ללומניס. בהמשך עזב את לומניס וייסד את סינרון. כמעט כל החברות האחרות בתחום הוקמו על ידי יוצאי שתי החברות האלה. "הרבה חברות בתחום הזה אני רואה כבנות והנכדות שלי", הוא אומר. היום הוא היו"ר ואחד המייסדים של חברת סופווייב שפיתחה טיפולי הצערה ומיצוק של העור באמצעות אולטרסאונד ונסחרת בת"א לפי שווי של 659 מיליון שקל.

את השוק הזה של מכשירי אנרגיה ישראלים מובילים ללא ספק", אומר אקהויז. "חברות שצמחו בישראל הן 50% מהשוק הזה, והוא צומח. כיום הוא פחות בתחום של הסרת שיער, יותר בתחום של הטיפול בעור, מיצוק, צלוליטיס והמסת שומן באופן לא פולשני".

אבל במבט לעתיד, אקהויז פחות אופטימי. "החברות הישראליות העיקריות כבר פחות חדשניות מכפי שהיו בתחילת שנות ה-2000. הסינים, כמו בכל תחומי הטכנולוגיה, נושפים בעורפנו. בהתחלה הם עושים חיקויים גרועים, אחר כך חיקויים טובים, ואם זה מספיק חשוב להם הם הופכים גם למובילי השוק".

הוא מוטרד גם מכך שישראל אינה פועלת בשוק ההזרקות. "זה שוק גדול וצומח, וישראל בקושי קיימת בו". יוצאת דופן היא לומינרה דרם, שנמכרה ב-2020 בקרוב ל-100 מיליון דולר לענקית ומובילת התחום אלרגן. חוץ ממנה יש עוד כמה חברות נוספות שנמצאות בשלבי פיתוח או בשלבים ראשונים של מכירות.

"לישראל יש תעשיית ביוטק טובה ותעשיית פארמה, ואנחנו כבר מובילים בשוק האסתטי אז יש לנו הבנה של השוק והקשר עם הלקוחות", אומר אקהויז. "אם לא נהיה בכל חלקי השוק הזה, הסקטור יברח לנו". בחממה הטכנולוגית אלון, שאקהויז הוא המשקיע המוביל בה, הוקמה חברה בשם הלורה הפועלת בתחום הזה.

 

לכתבה המלאה:
https://lnkd.in/dfN3H9ZD